YABANCI DİLDE ETKİN OLMAK<

Etkin Kolej

YABANCI DİLDE ETKİN OLMAK

HABER | 13.10.2020
Etkin Kolej | YABANCI DİLDE ETKİN OLMAK

Sevgili Veliler,

 


Bir dünya vatandaşı olarak yetişmesini arzu ettiğiniz çocuğunuzun eğitiminin en önem verdiğiniz konu olduğunu biliyoruz. Günümüz dünyasında bunun tek bir yolu var: Çocuğunuzun çok iyi bir İngilizce eğitimi alması. Neden mi? Bunun pek çok sebebi var elbette. En önemli 5 sebebi sıralamak istersek şunları söyleyebiliriz:

 


Dünyada ne olup bittiğini şu an internet yolu ile takip ediyoruz. Haber kanallarını izliyoruz, Twitterdan anlık gelişmeleri takip ediyoruz ve sadece ülkemiz ile sınırlı kalmak istemiyorsak bunu İngilizce yapmaktan başka bir çaremiz yok. Çünkü İtalya’da okulların açılıp açılmadığını, Meksika’da çocukların nasıl beslendiğini, Finlandiya’daki gençlerin hayallerini, Mısır’daki turistlerin önerilerini bilmek için İtalyanca, İspanyolca, Fince ya da Arapça bilmenize gerek yok. İngilizce bilerek tüm bunları ve daha pek çoklarını yapabilirsiniz.

 

Tüm dünyada 206 ülke ve bu ülkelerde kullanılan 7000’den fazla konuşulan dil var. İngilizce 50’den fazla ülkede ya resmi dil ya da esas konuşulan dil olarak kullanılıyor. Daha da önemlisi bilim, teknoloji, havacılık, diplomasi, bilgisayar ve turizm dili İngilizce. Yani bilimde bir gelişme yaptıysanız bunu dünyaya İngilizce kullanarak duyurabilirsiniz. Bir yazılım geliştirdiyseniz ve ülke sınırlarını aşmak istiyorsanız bunu sadece yazılımınızda İngilizce kullanarak yapabilirsiniz. Türkçe bilen bir pilotsanız sadece ülke sınırları içinde uçabilirsiniz ama İngilizce bilen bir turistseniz dünyanın tüm kapıları size açıktır.

 

Sanat, kültür ve eğlence dünyasında da İngilizce’nin tüm dünyada en çok kullanılan dil olduğunu biliyorsunuz. Broadway’de bir oyun izlemenin keyfi tarif edilemez. En tanınmış dergileri takip edebiliyor olmanın hem entelektüel olarak hem de kişisel gelişmemiz açısından hazzını bize çok az şey verebilir. Louvre Müzesindeki eserlerin anlamlarını anlamak için Fransızca öğrenmeye ihtiyacınız yoktur.

 

Çocuklarımıza uzun vadede daha çok seçenek sunabilmek için onların İngilizce öğrenmelerini desteklememiz gerekir. Dünyanın herhangi bir yerinde çalışabilmeleri, yaşayabilmeleri, farklı ortamlara adapte olabilmeleri, hayatlarını kolaylaştırabilmeleri için İngilizce bilmek olmazsa olmazlarındandır.

 

Son olarak, İngilizce öğrenmek çok keyifli bir süreçtir. Yaratıcı ve esnek düşünme becerilerinizi geliştirirsiniz, evrensel değerleri, yeni kültürleri, farklı dünyaları tanırsınız. Yeni yemeklerle tanışırsınız, farklı kıyafetlerle, değişik selamlama yöntemleri ile karşılaşırsınız.

 

Sevgili velilerimiz, İngilizce öğrenmek bir sonu gelmeyen yolculuktur. Bu yolculuğun her adımı eğlenceli, anlamlı ve değerlidir. Yolculuğun her aşaması sevgili çocuklarımıza yeni değerler katar. Bu yolculuğun hızı sizin çocuğunuzun ilgisine, merakına, esnekliğine ve motivasyonuna bağlıdır. Bazı öğrencilerimiz daha hızlı ya da daha yavaş adımlar atabilirler. Öğretmenlerimizin görevi bu yolculuğu onlar için mümkün olduğunca kolaylaştırıcı, anlamlı ve eğlenceli hale getirmektir. Siz sadece onların yanında olduğunuzu hissettirin, onlar üzerinde baskı kurmayın, yolculuğun eğlenceli süreçten çıkıp bir derse dönüşmesine izin vermeyin.

 


Sevgili çocuklarımızı hep birlikte ülkemize katkı sağlayabilen çok iyi düzeyde İngilizce bilen birer dünya vatandaşı olarak yetiştirebilmemiz dileğiyle….

 


Prof. Dr. Belgin AYDIN

YABANCI DİLDE ETKİN OLMAK | Etkin Kolej Sevgili Veliler,   Bir dünya vatandaşı olarak yetişmesini arzu ettiğiniz çocuğunuzun eğitiminin en önem verdiğiniz konu olduğunu biliyoruz. Günümüz dünyasında…

Etkin Kolej