TEKNOLOJİDE ETKİN OLMAK<

Etkin Kolej

TEKNOLOJİDE ETKİN OLMAK

HABER | 13.10.2020
Etkin Kolej | TEKNOLOJİDE ETKİN OLMAK

Sevgili Çocuklar Değerli Veliler,

 

Teknoloji günümüzde temel bilgisayar becerilerinin kullanımından fazlasını ifade etmektedir. Ülkelerin gelişmişliğini de belirlediği için ayrı bir önem de kazanmaktadır. Ülkelerin saygınlığı ve dünya ülkeleri arasındaki konumu ülke teknolojisinin gelişimi ile yakından ilgilidir. Bu nedenle gelişmiş ülkelerde önceliğin teknolojik yatırımlara verildiğini görmekteyiz. Bu yatırımlar sonucu yaşanan teknolojik gelişmeler ekonomiye, eğitime, sağlığa, gündelik yaşama birçok katkı sağlamaktadır.

 

Covid-19 pandemisi gündemimize girmesinden sonra teknoloji ile bağımızın daha çok arttığı günler yaşıyoruz. Uzaktan eğitim araçları ile teknolojinin eğitim üzerindeki önemi daha da ön plana çıkmaktadır. Eğitim alanında teknolojiden faydalanmak geleneksel yöntemlerin aksine öğrenme sürecinde öğrencinin daha aktif olmasını sağlamaktadır. Teknolojinin eğitimle birleşmesi ile ortaya çıkan kodlama, robot yapımı, tasarım gibi yöntemler öğrencilerin yaratıcı süreçlerini desteklemekte ve analitik düşünme becerilerinin gelişimine yardım etmektedir. Sınıflarda teknoloji ile iç içe büyüyen öğrenciler teknolojinin sınırsız kullanımı konusunda daha bilinçli hareket edeceklerdir.

 

TUNA ÇAPIN İLVAN

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ

ASELSAN

TEKNOLOJİDE ETKİN OLMAK | Etkin Kolej Sevgili Çocuklar Değerli Veliler,   Teknoloji günümüzde temel bilgisayar becerilerinin kullanımından fazlasını ifade etmektedir. Ülkelerin gelişmişliğini de belirlediği için ayrı…

Etkin Kolej