Teknolojide Etkin<

Etkin Kolej

Teknolojide Etkin

HABER | 30.03.2021

Yaşamın her alanında olduğu gibi teknolojide de etkin olan okulumuz çalışmalarına heyecanla devam ediyor. Türkiye’nin önemli yarışmalarına katılmak için oluşturduğumuz takımlarla “Teknolojide Etkin”  olduğumuzu bir kez daha kanıtladık. TÜBİTAK, TEKNOFEST ve MEB Robot Yarışması için tüm hazırlıklarını tamamlayan takımlarımız için geri sayım başladı.

Okulumuzun, yaptığı çalışmalar ile ses getiren ve takım çalışmasını layıkıyla yerine getirmeleri ile bilinen teknoloji ekipleri “RoboTwins” ve “Girls For Favour”, Türkiye’nin en büyük teknoloji yarışması olan TEKNOFEST’İN “Eğitim Teknolojileri” ve “İnsanlık Yararına Teknoloji” kategorilerinde yarışmaya katılmaya hak kazandı. Ön elemeyi geçerek değerlendirme aşamasına kalan ekiplerimiz proje çalışmalarını tamamlayarak raporlarını teslim etti.

Ortaokul öğrencilerimizle hazırladığımız TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına başvurumuzu robotik ve kodlama alanında gerçekleştirdik. Eylül ayında çalışmalara başlayan proje ekibimiz tüm hazırlıklarını tamamlayarak yarışmaya katıldı.

14. Uluslararası MEB Robot Yarışması Temel Çizgi İzleyen Robot Kategorisi yarışması için hazırlıklar başladı. Öğrencilerimiz, çizgi izleyen robotlar üzerinde çalışmaya başlayarak takımlara ayrıldı. Hazırlık aşamasını tamamlayan öğrencilerimiz, birbirinden yaratıcı çözümleri ile teknoloji ve günlük hayatın kesişiminde hepimize örnek olacak bir tavır sergiliyorlar.

Tüm ekiplerimiz ödül ve başarı belgesi ile dönmeye çok kararlı olduklarını ifade ettiler. Biz de Türkiye’nin önemli teknoloji ve bilim yarışmalarına katılmak için emek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

Teknolojide Etkin | Etkin Kolej Yaşamın her alanında olduğu gibi teknolojide de etkin olan okulumuz çalışmalarına heyecanla devam ediyor. Türkiye’nin önemli yarışmalarına katılmak için oluşturduğumuz…

Etkin Kolej