EKO OKULLAR “YEŞİL BAYRAK” ÖDÜLÜ<

Etkin Kolej

EKO OKULLAR “YEŞİL BAYRAK” ÖDÜLÜ

HABER | 25.09.2020
Etkin Kolej | EKO OKULLAR “YEŞİL BAYRAK” ÖDÜLÜ

Uluslararası Eko-Okullar programına " ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM " teması ile katılan Özel Etkin Koleji, çevreye duyarlı okul anlamını taşıyan "Yeşil Bayrak" ödülüne layık görüldü.

 

Uluslararası alanda "Foundaiton for Environmental Education" (FEE) koordinasyonunda Dünya'da 50 ülkede, yaklaşık 32 bin okul ve 9 milyon öğrencinin katıldığı programa Türkiye'den 346 okul katıldı. "Eko-Okullar programının ana teması, çocuklarda çevre bilincinin gelişmesini sağlamak ve çocukların heyecanla yaptıkları çalışmaları ayrı bir anlam taşıdığını göstermeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda verilen Yeşil Bayrak ödülü çevreci okulların bir sembolü olmanın yanında aynı zamanda başarıyı da ödüllendirme özelliğine sahiptir."

 

Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır.

 

Eko – Okul projesi dahilinde hem program hem de ödül özelliğine sahip olan Yeşil Bayrak’ın geçerlilik süresi 2 yıldır bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekir. Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır.

EKO OKULLAR “YEŞİL BAYRAK” ÖDÜLÜ | Etkin Kolej Uluslararası Eko-Okullar programına " ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM " teması ile katılan Özel Etkin Koleji, çevreye…

Etkin Kolej