Akıllı Otopark Sistemi Projesi<

Etkin Kolej

Akıllı Otopark Sistemi Projesi

HABER | 03.12.2019
Etkin Kolej | Akıllı Otopark Sistemi Projesi

Günümüzde etkin olarak kullanılan teknolojilerin çalışma mantığını ve kullanılan malzeme tiplerini kavramak amacıyla öğrencilerimizle “OTOMOPARK“ ismini verdiğimiz Akıllı Oto Park projesini gerçekleştirdik.

 

Ultrasonik (Mesafe algılayıcı) sensör ile aldığımız veriye göre belirlenmiş alan üzerinde araç olup olmadığı kontrol edilip alınan veriler sisteme gönderilmektedir. Okunan bu veriye göre eğer araç varsa motorumuzun bulunduğu konumdan 90 derece kadar dönmesi için gerekli kodu göndermekteyiz. Bu sayede aracın geçmesi için engelimiz havaya kalkmaktadır ve belli bir süre açık kaldıktan sonra tekrar kontrol etmektedir eğer araç varsa engel açık kalmaktadır ancak araç yok ise engel tekrardan kapanmaktadır. Aynı zamanda zil (buzzer) kullarak sesli uyarı da almayı sağladık.

 

Amacımız teknolojiyi etkin olarak kullanabilen ve günlük hayatta kullanılan teknolojilerin çalışma şeklini öğrenip daha gelişmiş teknolojiler üretmelerini Teknolojide ETKİN bireyler yetiştirmeyi hedeflemektir.

Akıllı Otopark Sistemi Projesi | Etkin Kolej Günümüzde etkin olarak kullanılan teknolojilerin çalışma mantığını ve kullanılan malzeme tiplerini kavramak amacıyla öğrencilerimizle “OTOMOPARK“ ismini verdiğimiz Akıllı Oto Park…

Etkin Kolej